Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


Kamera apsūdz
12.11.2011

Šogad biedrība «Latvietis» bija izsludinājusi fotokonkursu «Kamera apsūdz». Tajā jūs tikāt aicināti piedalīties apsūdzības veidošanā, fotogrāfējot Latvijas postažu un uz latviešu posta un nelaimēm būvētās pilis un izšķērdību. Aicinājām fotoattēlos fiksēt situāciju, kas veidojusies, pateicoties valdošā režīma noziedzīgajai bezatbildībai.

Šajā laikā esam saņēmuši vairākus fotoattēlus, kuŗos atainots Latvijas patiesais stāvoklis - valdošā režīma organizētā Latvijas izzagšana un izputināšana.

Attēlu gan nav saņemts tik, cik cerēts. Vai tiešām Latvijā nav milzums pierādījumu? Vai drīzāk tas liecina par to, ka esam bijuši diezgan kūtri situācijas apzināšanā? Esam izvēlējušies jautrākas vai savtīgākas nodarbes? Protams, ka daudzi no mūsu domubiedriem ir bijuši aizņemti citos, latviešu tautai tik pat svarīgos pienākumos. Fotokonkursam vai vēl kādām aktivitātēm neatlika laika. Bet katram no mums būtu svarīgi sev uzdot jautājumu – vai es esmu starp tiem? Vai esmu jel ko darījis latviešu tautas un Latvijas labad? Vai varbūt esmu tikai gaidījis lai dara citi, un, kad tas būs paveikts – es baudīšu augļus.

Lai kā arī nebūtu – konkurss ir noslēdzies. Par uzvarētāju tiek atzīts Andis, kuŗš iesūtījis vairākus attēlus no Zūrām.

Lūk attēlu apraksts:

«Pielikumā sūtu samazināta formāta šīs vasaras ceļojuma bildes no kādreiz tik jaukā ciemata Ventspils rajonā - Zūras. Kad es vēl biju mazs, šajā muižas ēkā bija ierīkota mācību iestāde ar visām kopmītnēm, blakus esošais parks sakopts, kilometru garā liepu aleja arī sakopta, bet tad sākās barikāžu laiki, ciematā klīda baumas, ka muižai atradies īpašnieks, skolu likvidēja, un izskatās, ka likvidētāji sekmīgi likvidējuši arī kūlturvērtības, kas šajā pilī bija saglabājušās pat krievu valdīšanas laikā. Visvairāk žēl skatīties uz senlaicīgajām kāpnēm, kas skolas gados vēl bija ideālā stāvoklī, bija margas, virpojumi, protams nokrāsots ar eļļas krāsu, bet tā darija visur... lielajā zālē senlaicīgais kamīns nu ir sabeigts pilnībā un griestu ornamenti nopostīti...

Nedaudz tālāk, paejot pa celiņu, var vērot Zūru kūltūras namu, kas precīzi ataino visu ciema kultūras līmeni, un interesantākais, ka Zūras laikam ir vienīgais ciems Latvijā, kur nav grafitī mākslinieku!

Bildes uzņemtas "Jānos" 25. jūnijā 2011. gadā.

Ja nepieciešama kāda bilde pilnā izmērā (5Mpix), dodat ziņu!

Ar cieņu, Andis»


Biedrība «Latvietis»

Komentāri

Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Alfs, Bernadeta, Mintauts
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».