Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


Biedrības «Latvietis» paziņojums par referendumu
07.02.2012

2012. gada 18. februārī notiks tautas nobalsošana par likumprojektu «Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē». Likumprojekts paredz mainīt Satversmes 4., 18., 21., 101. un 104. pantu, iekļaujot tajos nosacījumu par krievu valodu kā otru valsts valodu, nosakot, ka arī pašvaldībās darba valodas ir latviešu un krievu valoda un ikvienam ir tiesības saņemt informāciju latviešu un krievu valodā.

Biedrība «Latvietis» uzskata, ka šīs tautas nobalsošanas ierosināšanas cēlonis ir Latvijas Republikas okupācija 1940. gadā un tās seku legālizēšana, ar pašu latviešu rokām padarot okupantus par pilntiesīgiem Latvijas pilsoņiem. Referendums nav par valsts valodu, bet gan par to, ka iekaŗotājs kopā ar pakļautajiem turpmāk kopīgi demokratiski lems, kā dzīvot. Tā kā tas ir tikai viens no soļiem, kā legālizēt okupācijas sekas, svarīgs ir nevis šīs nobalsošanas rezultāts, bet gan latviešu līdzdalība nelikumīgā referendumā. Okupantiem vajadzīgo balsu skaitu viņi agrāk vai vēlāk savāks, jo vēlētāju loks naturalizācijas dēļ ar katru gadu kļūst arvien nelatviskāks.

Latvija ir dibināta kā nacionāla valsts latviešu tautas pašnoteikšanās rezultātā. Valsts uzdevums ir gādāt par pamatnācijas valodas un kultūras pastāvēšanu. Viss, kas ar šo uzdevumu pretrunā, ir nelikumīgs no latviešu tautas pastāvēšanas viedokļa.

Mums iestāsta, ka mazākais ļaunums ir balsot pret. Biedrība «Latvietis» brīdina, ka mazākā ļaunuma taktika noved pie nenovēršama ļaunuma. Plaši piešķiŗot pilsonību okupantiem un uzskatot to par mazāko ļaunumu, esam ieguvuši šo referendumu. Ja tā turpināsim, iegūsim arī nākamos. Latviešu valoda pastāvēs tikai tik ilgi, kamēr būs latvieši, kas to godās, nekropļos un tajā runās neatkarīgi no tā, kādi būs referendumi un valodas likumi. Juris Alunāns rakstījis: «Turiet savu tēvu valodu godā un cieņā, lai jums labi klātos virs zemes, jo kas pats sevi negodā, to arī citi negodās.» Godāsim sevi un nepazemosimies, piedaloties mums uzspiestos, nelikumīgos referendumos! Latviešu piedalīšanās nelikumīgā referendumā padara tos par līdzvainīgiem.


Biedrība «Latvietis»

Komentāri

Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Agija, Aldonis
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».