Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


2014. gada 19. maija raidījums «Būt latvietim». Lai svešais cirvis cērt.
16.05.2014

Morālais relatīvisms. Jeb - lai svešais cirvis cērt. Šoreiz par vārda brīvības un vispārējās brīvības ierobežošanu. Arī tagad tiek teikts, ka cenzūra ir aizliegta, taču reālitātē ir savādāk. Ir dažādi temati, kurus pat nedrīkst aizskart. Vai amatpersonas drīkst neierobežoti izteikties arī publiski? Kāpēc ir personas, kuras var teikt jebko, taču Latvijas tiesībsargājošās iestādes gadiem ar tām netiek galā? Kā var būt tā, ka kaut kāda citāta kopēšanu un pārpublicēšanu var dēvēt par ļaunāku noziegumu kā pedofiliju? Vai Latvijā vispār eksistē kaut niecīgākā preses brīvība? Kā tikpat labi var būt nesodītas personas, kas internetā visiem pēc kārtas piespriež nāvessodus? Kāpēc ir viena konkrēta organizācija, kas veic daudzas ekspertīzes, kas vajadzīgas par šādiem tematiem ierosinātās lietās un cik šādas ekspertīzes var būt objektīvas? Vai justīcija var zaudēt objektivitāti?

Šoreiz studijā zvērināts advokāts Vilhelms Kozlovskis, Roberts Klimovičs, Ināra Randere un raidījumu vada Alvils Bērziņš, fragmenti no intervijas ar Aivaru Borovkovu.

Ir iespējams lejuplādēt arī MP3 datni, nospiežot šeit.


Komentāri

Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Bārbala, Līksma
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».