Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


2014. gada 11. augusta raidījums «Būt latvietim»
18.08.2014

1939. gadā divi Eiropas gansteru režīmi noslēdza vienošanos par Eiropas pārdali – Molotova-Ribentropa paktu. Šajā reizē par to arī runāsim – par šo paktu un tā sekām. Vai tiešām tas, kas notika pēc tam ir tikai Molotova-Ribentropa pakta sekas?Vai šobrīd nenotiek jauna pasaules pārdale? Kāpēc tie paši Rietumu sabiedrotie šobrīd tik kūtri snauž, kad tā pati Padomju Savienības mantiniece – Putiniskā Krievija – plosa Ukrainu? Kā Molotova-Ribentropa paktu tolaik uztvēra Latvijā? Vai Rietumi neko nav mācījušies no vēstures jeb patiesībā nemaz nevēlas mācīties? Vai Krieviju vispār var savaldīt ar kādām tur ekonomiskām sankcijām? Vai mēs varam runāt par to, ka pat Hitlers ir bijis godīgāks par Putinu? Vismaz, sākot kaŗu, viņš necentās apgalvot, ka Polijā iebrukušie nav nekādi vācu kaŗavīri, bet gan vietējie provāciskie separātisti? Mums Latvijā arī bija iespēja piespiest mūsu kažoku mainītājus atkāpties, bet tas neizdevās. Vai tas izdosies Ukrainā? Un kas mums būtu bijis jādara citādi, lai tas savulaik būtu izdevies? Vai Rietumvalstis reiz spēs nopietni, ar visu savu neapšaubāmi lielo jaudu stāties pretī jaunajam Eiropas gangsterim?

Lai runātu par šī raidījuma tematiem, studijā atrodas vēsturnieks Jānis Maurītis, Leonards Inkins, raidījumu vada Alvils Bērziņš.







Raidījumu iespējams noklausīties šeit:

Ir iespējams lejuplādēt arī MP3 datni, nospiežot šeit.


Komentāri

Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Bārbala, Līksma
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».