Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


2014. gada 27. oktobra raidījums «Būt latvietim»
27.10.2014

Raidījumā tiek turpināts temats par Vili Lāci, bet ne tikai par to. Tiek spriests par nepieciešamību izvērtēt nozīmīgu vēsturisku personību ietekmi uz tautas dzīvi, par objektīvu vēsturisku pētījumu nepieciešamību, tā nozīmi nākamajām paaudzēm. Kā vērtēt H. Cukuru, K. Ulmani? Nav izvērtēts padomju laiks, sevišķi tā sākumposms Latvijā. Komunistu ideoloģija turpina pastāvēt citās formās, bet bijušās komunistiskās partijas funkcionāri ieņem svarīgus amatus. Vai šis ceļš nesīs labāku nākotni Latvijai? Vai cilvēki, kas lemj valsts likteņus, ir patstāvīgi savās darbībās vai tikai marionetes citas varas rokās. Kas nosaka nodevēju rīcību? Kādu cilvēku rokās mēs ieliekam savas cerības un likteni? Ko mēs varam darīt, kam ticēt, kam sekot? Nobeigumā - kardināla Jāņa Pujata viedoklis par viendzimuma laulībām, morālo pagrimumu un politisko spiedienu.

Raidījumu vada Gvido Ikaunieks, sarunā piedalās Leonards Inkins, Jānis Saulītis un Ināra Randere, noslēgumā kardināla Jāņa Pujata aicinājums.





Raidījumu iespējams noklausīties šeit:

Ir iespējams lejuplādēt arī MP3 datni, nospiežot šeit.


Komentāri

Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Agija, Aldonis
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».