Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


2014. gada 24. novembra raidījums «Būt latvietim»
24.11.2014

Alfrēds Ābele stāsta par savām grāmatām un savu attieksmi pret tām. Svarīgākais saglabāt tautu, ja tā būs – iznīcināto valsti varēs atjaunot. Nav vienotas terminoloģijas, ko saprast, piemēram, ar vārdu «tauta».
Kas ir galvenais – precizēt definējumus vai noskaidrot cīņas mērķi? Vai nemitīgi jāatceras pagātni vai arī vairāk jādomā par nākotni? Ar ko cilvēks primāri atšķiras no dzīvnieka? Vai ar latviešiem var viegli manipulēt? Kāpēc vara mūs tik aktīvi aicināja uz referendumu par valsts valodu? Vai tauta var saorganizēties pati no sevis? Tautas laicīgais un garīgais vadonis – vai var būt viens un tas pats cilvēks?
No kurienes pēkšņi radās Tautas fronte? Kas ir Dievs – Daba – Radītājs? Ko šobrīd spēj Latvijas inteliģence? Vai latvieši vēl ir tādi paši, kā bija agrāk? Kāda ir Sorosa ietekme Latvijas izglītībā? Mūsu skolotāji ir ļoti bailīgi. Vai algas maiņa stipri ietekmē skolotāju darbu? Uz ko mēs varam cerēt nākotnē? Ābeles kungam cerību kļūst arvien mazāk. Kādu piemēru mēs rādām saviem bērniem? Preses izdevumi – mūsu tautas spogulis.

Raidījumu vada Gvido Ikaunieks, piedalās Alfrēds Ābele, Ināra Randere un Leonards Inkins.







Raidījumu iespējams noklausīties šeit:

Ir iespējams lejuplādēt arī MP3 datni, nospiežot šeit.


Komentāri

Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Bārbala, Līksma
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».