Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


Vēl vējdzirnavas griežas un maļ, un maļ...
22.03.2006

Tās neapstādināt, latviešu tauta iet bojā. Vēsturiski spriežot, tā nav ne pirmā, ne pēdējā. Kā cilvēkam, tā tautai - pienāk laiks, kad jāaiziet no šīs planētas.

Esmu 19. divīzijas 44. pulka prettanku rotas ierindnieks (bijušais), protams, arī Gulaga absolvents. Mēs apzinājāmies, ka «spēlīte» zaudēta, taču latviskais pašlepnums liedza mums padoties. Tas bija ieaudzināts asinīs. Ko, draugi, Jūs varat prasīt no šodienas diskozēniem? Par viņiem jau daudzkārt lasīts.

Pasaules tautu, tēlaini sakot, faunā esam susuriņi. Derētu pamācīties no senjūdu pēctečiem. Gadu simteņus pazemoti, dzenāti, nicināti, nīcināti, tomēr nav pazaudējuši savu nacionālo identitāti, savu vienotību.

Varbūt kļūdos, taču viņus no asimilācijas vīrusa iedarbības lieliski sargā vakcīna «Dieva Jahves izredzētā tauta». Šodien, izklīdināti pa visu pasauli, viņi tomēr jūtas vienoti, jo aizsargpote - reliģija tiek iezīsta ar mātes pienu. Manuprāt, aplama, naiva, pretīga, mistiska, nezinātniska utt., tomēr tā ir reliģija, kas senjūdu pēctečus vieno. Nav taču noslēpums, ka pasaules polītiskās un ekonomiskās norises vada viņi. Relatīvi maza tauta, lūk, ko var panākt ar garīgumu, prasti runājot, ar prātu.

Nav latviešiem personību, kas Eiropai spētu ieskaidrot lielkrievu šovinisma un - agrāk vai vēlāk - «dzelteno briesmu» bīstamību tai. Nav personību, kas spētu pierādīt, ka latvieši un leiši ir pēdējie, tīrākie indoeiropiešu tautas pārstāvji, ka viņu valoda ir vēl nenokaltis zars no sanskrita, ka dainas saturā un formā ir vērtīgākas par vēdām utt. Nav! Eiropai būtu jānāk pie mums un jābrīnās. Kādu tautiskuma pašapziņu, pašlepnumu, patriotismu varam gaidīt no diskopaaudzes?

Diemžēl «Ciānas Gudro protokoli» (kaut vai mistifikācija) savu darbu rietumos labi paveikuši.


Kā smejies...

Pussimtu gadus šķīdināti
(No esences vairs nav nekā),
Mēs zinām tikai krievu «māti»
Un laimes zemi Vorkutā.

Tāds liktenis, šķiet, mazām tautām.
Iet gadi - viņām jāpazūd
Vai pārdotām, vai kaŗā kautām,
Un, senčus aizmirstot, tās trūd.

Dedz viedie Krīvi savus sārtus,
Tie lūdz par baltiem vēl arvien,
Bet galindi ceļ goda vārtus,
Un žemaiši jau sieru sien,

Un senprūši steidz darīt alu,
Un jatvingi jau kroņus pin,
Iet latvieši uz viņu malu,
Drīz tikšanās būs jānosvin...

A. Gāle

Komentāri
Juris Purviņš  24.04.2006 20:34:49
Visu cieņu Jūsu priekšā!Bet – mēneša laikā neviena komentāra...Ko par šodienas latviešiem NO TURIENES domā tie jaunekļi, kuri atdeva savas dzīvības un atdusas «Brāļu kapos» Rīgā, «Ziemeļu kapos» Liepājā un vēl tūkstošiem citās vietās visā Latvijā? Liepājas «Ziemeļu kapu» piemineklī iekalti vārdi: „Mums saulīte norietēja, Tēvu zemi aizstāvot. Jums uzlēca zelta saule, Brīvajā Latvijā”. (Atvainojos, ka nav iespējams šo pantiņu parādīt pareizās rindkopās).Vai mums uzlēca „Zelta saule”? Vai tiešām viņu upuri bija veltīgi? Kauns un negods mums dzīvajiem!!!


Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Laine, Raimonds, Vilnis
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».