Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


Klimats maina orientāciju
11.01.2007

Kaspars Dimiters, 09.01.2007, Kasparos

Antarktīdā kļuvis neparasti silts. Pērnā februārī šelfu ledājs Larsens B 3235 kv.km plašumā un 200 m biezumā izkusa 41 dienas laikā. Kad pazuda Larsens A, zinātnieki mierināja, ka ar radinieku B tādu problēmu nebūs. Nu mierina, ka problēmu nebūs ar secībā nākamo šelfu milzi Rossa. Taču neviens vairs netic. Izkūstot Rossa ledus masai, pasaules okeāna līmenis pacelsies par 5 vai 6 metriem. X brīdi prognozē pēc 10 gadiem. Vai tie būs tieši tik metru, nezinu. Zinu, ka AB dambim, lai pazustu, pietiks ar pāris.

Taču bars inteliģentu dūc savas mantras: «ĀBēē dammbiss irrr salla, ĀBēē dammbiss irrr salla ...» Kāda sala? Visi, kas tur pabijuši, zina, ka - akmeņu krāvums. Sala, protams, būs jāuzbūvē. Tikai kālab vajadzīga dārga sala un dārga koncertzāle, ja pēc 10 gadiem redzēsim vien stilīgās būves augstākos stāvus? Koncertzālei būs ne tikai zemūdens autostāvvietas, bet arī zemūdens sēdvietas.

Nākamā mantra: «Gaissmass Pillss... Gaissmass Pillss...» Kronvaldu Ata, Krišjāņa Valdemāra, Jāzepa Vītola & Co iedegtā gaisma 15 gadu laikā nodzēsta pilnīgi. Dziesmu svētki, ko mumificējis UNESCO, ir vien smeldzīgas agonijas plaiksna. Gaišu domu grāmatas vairs nelasa un neraksta. Tās, kuras raksta, pieklājīgāk ir lasīt tumsā. Un kādas vairs pilis, kādas virsotnes laikmetā, kurā vērtību vertikālei pat kā simbolam vairs nav nekādas jēgas? Godīgāks būtu šīs pils kontūras augšpēdu variants - tūta. Ar pīķi pazemē.

Vēl mantra: «Iecciettība... tollerrance...» Kā tumsai, kas valda, grib celt gaismas pili, tā līdz ekshibicionismam pārspīlētu seksualitāti grib pasludināt par mīlestību. Ja Sorosa padušu ieliktnīši Politika.lv un Dialogi.lv laiž pasaulē kādus pētījumus par iecietību vai toleranci, zini, sekos sorosītiem labvēlīgi projekti izmaiņām krimināllikumā. Tā arī notika. Vispirms bija pētījumi «Tolerance: individuālā un sociālā dimensija», «Aptauja par iecietību Latvijā» u.tml. smadzeņu masāžas seansi, pēc kā 2006. gada beigās sekoja Tieslietu ministrijas sastādītais izmaiņu projekts krimināllikuma 78. pantam par «Nacionālā, rasu un reliģiskā naida izraisīšanu» un 150.pantam par «Personu līdztiesības pārkāpšanu». Tie papildināti ar jaunām pazīmēm «reliģiskā piederība» un «seksuālā orientācija».

Re, kā! Tik ilgi vīteroja par toleranci, kamēr sodomītu ideologi ar saviem sabiedriskās domas traumēšanas paņēmieniem jau regulē likumdošanu, homoseksuālistu totalitārismu noliekot mūsu altāru priekšā. Pieļaujot šīs Izmaiņas krimināllikumā, visi, kas dzīvāk mēģinās protestēt pret homoseksuālistu propogandu, nonāks aiz restēm. Solisti - uz pāris gadiem, kolektīvāk rosīgie – uz visiem pieciem vai desmit.

Ja dialogi.lv valdes locekle, pētījuma par toleranci autore Liesma Ose, kas, kā pati par sevi virtuāi liecina, «maldās daudzās identitātēs», tautu jau uzrunā no NRA slejām, iesakot skolām «daudzveidot ārpusklases aktivitātes, iekļaujot to norisēs mākslas darbus, kuros atspoguļota homoseksuālu cilvēku dzīve», zini, vakarā būs lezbiešu ledlauzes Lindas Freimanes TV paziņojums par gadskārtējo Draudzības dienu eksperimentu.

Esmu noguris būt par hakeri patiesības mēdīšanas valstiskajām programmām, nemitīgi «atlaužot» to noziedzīgos motīvus. Ja ASV neparaksta Kioto protokolu, zini, klimata izmaiņas tuvojas katastrofai. Ja J3B idejas autori saka, ka Gaismas pils jāceļ, zini, ka gaismas vairs nav, ir tikai nauda, un Birkerta stikla kalns būs kapakmens nomušītā Antiņa piemiņai (vai projekta kuratorei Saulcerītei). Ja izglītības ministre B.Rivža atrod visgarākās atbildes uz visīsākajiem jautājumiem, zini, ka demagoģija ir pēdējais mēģinājums glābt savu ādu, piesedzot krahu izglītības sistēmā. Ja mozaikāņu homoseksuālie emigranti runā par saticību, tātad par mieru, ar maija Draudzības dienām sākot draudēt jau janvārī, tev, Latvijas homofobajam aborigēnam, jāzina, ka viņi gatavojas karam, lai iznīcinātu tavas valsts pēdējās jēgas atliekas.

Atmoda bija ideālu pēdējais saskares punkts ar dzīvi, sapņotajām vērtībām ar sapņotājiem, tautai ar varu. Sekoja ideālu un vērtību linčošana, varas un tās mecenātu iekārtošanās, Latvijas psihofiziska izlaupīšana. Arī barikāžu bērni 15 gados padarīti par bezpersonisku masu, cilvēkresursu, stilīgas apsēstības un pedofīlijas tirgum. Būtu labāk uzcēluši divus jaunus tiltus, lai tik pacietīgajiem kredītu un līzingu jūga nesējiem vismaz ceļā no darba uz mājām nebūtu jācieš pazemojošā nīkšana sastrēgumos. Protams, protams, J3B kultūras tilti ļaudis cels augstāk, garu paceļot pāri sastrēgumos iegūtajai neirozei, augstāk par hronisko mulsumu, ka nacionālā un seksuālā identitāte ir zaudēta.

Bet ja līdzībās, tad līdzībās. Vienīgais, kas par katastrofālajām izmaiņām runā patiesību, ir klimats. Ja zudušo šelfu milzi Larsenu A iztēlojamies kā mūsu ticību, tad ar Larsenu B izkusa mūsu ideālu kristāli, bet vēl atlikušais ledājs Rossa ir mūsu sirdsapziņa. Kad izkusīs tas, zem ūdens būs ne tikai Gaismas pils. Villa Marta būs garāža zemūdenei. Arī Mežaparka estrādei varēs padrāzt garām kuterī, ataviski norēcoties «mēs esam stipri». Kādas nepārejošas draudzības dienas sāksies, kāda cieņa un apbrīna par katru izdzīvojušo!

Ticu, ka, turpinoties morālajai un sākoties klimata katastrofai, pienāks laiks, kad par patiesību tomēr būs jārunā. Vismaz balansā ar meliem. Kaut vai tā, LTV ziņas: «Labvakar. Esam pilnīgā pakaļā. Palieciet kopā ar mums.»


Komentāri
Alvils  11.01.2007 13:21:07
Nez. Šodien forša vētra. :)



Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Laine, Raimonds, Vilnis
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».