Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


Valoda
21.04.2007

...ir tautas dzīvības pazīme. Ierobežojot valodas lietošanas iespējas, tiek ierobežotas tautas eksistences iespējas. Kopš pēdējās atmodas laika latviešu valodas jautājums vienmēr bijis tautas tiesību aizstāvju uzmanības lokā. Padomju okupācijas pusgadsimtā latviešu valoda bija izstumta no daudzām lietošanas sfairām. Atjaunotā Latvijas valstī pilsoņiem ir tiesības uz tādu valodas vidi, kas viņiem diendienā neatgādinātu neseno latviešu valodas ierobežošanu.

Latviešu valodas jautājumi mums jārisina latviešu tautas interesēs, nevis pēc citu tautu vēlēšanās. Eiropas organizāciju prasībās it kā aizstāvētas Latvijas minoritāšu tiesības, bet aizmirsts, ka latvieši pēc pus gadsimta okupācijas paši kļuvuši par minoritāti visās lielākajās Latvijas pilsētās, bet visā valstī Latvijas pilsoņu ir nedaudz vairāk par pusi. Šāda stāvokļa nav nevienā Eiropas valstī, un nav pieļaujama Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas vispārīgo prasību attiecināšana formāli arī uz Latviju, kur stāvoklis ir principiāli citāds.

Jānis Kušķis


Komentāri

Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».