Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


Okupantu triumfs
13.05.2009

Dienā kad Latvijas okupanti, viņu pēcteči, kolonisti un citi Latvijai un latviešiem naidīgi cilvēki pulcējās pārdaugavā pie tā saucamā «uzvaras pieminekļa», jeb kauna staba, vietā kur pēc otrā pasaules kara tika publiski pakārti cilvēki, lai svinētu savus okupācijas svētkus, mācītājs, Lutera akadēmijas prorektors Guntis Kalme, aicināja visus latviešus, kuriem svēta ir savas zemes brīvība, vēsturiskā patiesība un latviešu karavīru piemiņa, vienoties kopīgā lūgšanā par staļiniskā totalitārisma nevainīgo upuru dvēselēm. Mācītājs Kalme šajā dienā vadīja dievkalpojumu Rīgas Doma baznīcā, kura vadmotīvs bija «9.maijs – Latvijas atbrīvošanas vai nacionālā pazemojuma simbols», kurā tika aicināti piedalīties visi tie, kas paši, vai kuru piederīgie cietuši no režīma, kuru upuru skaits sniedzās daudzos desmitos miljonu, un, kuriem 9. maijs nav vis svētku, bet gan sēru diena.

Vēlāk daudzi no dievkalpojuma apmeklētājiem devās uz Kronvalda parku iepretim Krievijas vēstniecībai lai piedalītos Tēvzemes Nacionālo Spēku Savienības (TNSS) pasākumā «Sarkanā armija- atbrīvotāji vai kara noziedznieki», kurā jebkuram interesentam tiktu skaidroti vēsturiskie notikumi, kas saistīti ar Latvijas un visas Austrumeiropas drausmīgo likteni pēc 1945.gada 9. maija, par kura rīkošanu tā bija iesniegusi publiska pasākuma pieteikumu Rīgas pilsētas pašvaldībai. Pasākumu atbalstīja arī biedrības «Latvietis» un «Gustava Celmiņa centrs» (GCC). Pārspīlētu un pat traucējošu interesi par pasākumu izrādīja policija. Sanākušie iepazinās ar biedrības «Latvietis» izdoto grāmatu «Baigais Gads»

Ap pulksten 12 Viktors Birze individuālā kārtā devās nolikt dzeloņdrāšu vainagu sēru noformējumā, boļševisma upuru piemiņai pie Pārdaugavas dzelzsbetona konstrukcijas (Maskavas pirksta). Tā kā policija iepriekš brīdināja, ka organizēts gājiens netiks pieļauts, tad pārējie pasākuma dalībnieki savrup viens no otra, (pa gabalu), devās tajā pašā virzienā. Taču K. Valdemāra un Raiņa bulvāra krustojumā policija visnotaļ pompozi aizturēja V. Birzi un vairākus citus gājējus, kuri bija uzvilkuši kreklus ar pārsvītrotu PSRS simboliku. Vērojot policijas sarīkoto izrādi bijām sapulcējušies šajā krustojumā. Pēc tam gājiens turpinājās, taču pa citu maršrutu. Gājienam bija pievienojušies arī LNF pārstāves. Gar Brīvības pieminekli gājiens cauri Vecrīgai un pār akmens tiltu tuvojās dzelzsbetona konstrukcijai. Taču pie boulinga centra policija, paklausot okupantu svētku organizatoru rīkojumam aizturēja Igoru Šiškinu no GCC. Līdz galamēŗķim nokļuva vienīgi LNF pārstāves kuras pie tā nolika ziedus sēru noformējumā, un laikraksta DDD numuru.

Kaspars Bērziņš


Komentāri

Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».