Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


Saldus sadraudzīgās biedrības valdes vēstule
22.09.2009

visām Latvijas Kristīgo baznīcu draudzēm

Ir pagājis jau 121 gads kopš Saldus sadraudzīgās biedrības nodibināšanas tālajā 19. gadsimta nogalē. Pēc sagrāves 1940. gadā biedrību atjaunoja 1993 gadā. Saldus sadraudzīgā biedrība ir dalīborganizācija Latviešu biedrību savienībā. kam uzskatu un rūpju kopība ar Latviešu biedrībām dažādās ārvalstīs un kontinentos. Vairums šo biedrību biedri ir kristieši, kas dzimuši, auguši un dzīvo ar kristīgās ticības vērtību sapratni. Latviešu interesēm svarīgus jautājumus biedrības apspriež un risina kārtējos saietos - Pasaules Latviešu biedrību regulāri rīkotajās konferencēs Rīgā. Diemžēl. šīs lielās sanāksmes nav atrisinājušas daudzas smagas problēmas. Viena no tām ir - par attieksmi pret 5. bausli.

Tev nebūs nokaut. – Mūsdienu apstākļos, saglabājot šī baušļa kristietības garu, tas varētu nozīmēt, lai mēs gādātu, ka nenokauj arī mūsu dēli,mūsu brāļi, mūsu draugi, lai nenokauj tā sabiedrība, kas mums apkārt,lai nenokauj tā vara, tie prezidenti, tā valdība, tie deputāti, par kuriem mēs balsojām vēlēšanās. – Ar to netiek galā pat lielas ļaužu kopienas, nācijas. Mainījušies nokaušanas ieroči, it sevišķi – miera laikā lietojamie. Mozus laika primitīvos šķēpus, stopus, zobenus nomainījuši t.s. bezkonflikta ieroči, kuri iznīcina, nokauj it kā ar paša upura labprātību.

Latviešu biedrības nevar palikt vienaldzīgas pret to, ka šodien latviešu tauta pakļauta iznīcināšanai ar šiem bezkonflikta ieročiem. Pret tiem ar lielu enerģiju daudzkārt vērsies kardināls Pujāts un citi kristiešu garīdznieki, saprotot, ka aborti, homoseksuālisms, narkomānija, prostitūcija,azarta bizness, alkaholisms, kā ari padomju okupācijas seku saglabāšana grauj tautas dzīvības spēku un valsti vairāk nekā karš vai lielas dabas katastrofas.

Kas atbildīgs par šo ieroču pastāvēšanu? Kas ar tiem izrīkojas?

Pie mums tā ir noziedzīgā, partiju formētā un uzturētā (post) padomju vara, kas sagrāvusi Latvijas tautsaimniecību, veselības aizsardzību, izglītības sistēmu, iedzinusi lielu tautas daļu trūkumā un nabadzībā. Šī vara izsaimniekojusi un atļāvusi izlaupīt Latvijas bagātības. Visdrausmīgākais- jau tā daudz nīcinātās tautas kopskaits samazināts Staļina laika deportāciju apjomā. Lūk demogrāfiskie dati:

Varas noziedzīgā politika no 1988. g. līdz 2007. gadam samazinājusi latviešu kopskaitu par 41080 cilvēkiem, neskaitot aizbēgušos.

Par maz teikt, ka tas viss līdzinās genocīdam—

TAS IR GENOCĪDS PRET LATVIEŠU TAUTU

tā ir 5. baušļa ciniski noziedzīga pārkāpšana.

Stāvoklis pasliktinās ar katru mēnesi.Tas līdzinās tam, kāds bija 1944. g. vasarā, kad zemnieki gatavojās novākt bagātīgu ražu, kad dārzos brieda sulīgi augļi, bet pamalē draudoši skanēja kara nezvēra rēcieni.


Komentāri

Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Laine, Raimonds, Vilnis
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».