Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


Par Latvijas TV kanālos raidītajām interaktīvajām azartspēlēm
06.11.2009

NRTP
Smilšu iela 1/3,
Rīga
LV–1939
Tālr.: 6722 1848
nrtp@nrtp.lv


Rīgā,
2009. gada 6. novembrī.

Nr. 10/06.11.2009.

Par Latvijas TV kanālos raidītajām interaktīvajām azartspēlēm

Biedrība «Latvietis» cenšas izkopt, padziļināt un nostiprināt latviešos patriotismu, latviešu nacionālo kultūru, morāli, kā arī rūpējas par tautas veselību. Uzskatām, ka Latvijas TV kanāli darbojas līdzīgi, jo tajos redzamas arī izglītojošas un labas pārraides.

Mums ir iebildumi pret Latvijas TV kanālos raidītajām interaktīvajām azartspēlēm (Lielais jautājums LNT, Superbingo TV3, Bagātību sala TV5), pret izložu raidījumiem (Keno un Latloto izlozes LTV1) u.c. līdzīga satura. Mūsuprāt, šādus raidījumus nebūtu jāraida, jo tas skar nenobriedušo skatītāju – bērnu psīchi.

Pirmkārt, skatoties azartspēles, kuŗās uzstājīgi aicina tikai piezvanīt, lai laimētu lielas naudas summas, bērnam rodas iespaids, ka tas ir viegls veids, kā iegūt naudu. Ne visi vecāki izskaidro azartspēļu būtību un kaitīgumu.

Otrkārt, uzskatām, kā šādi tiek pārkāpts azartspēļu likums, kuŗā teikts, ka bērniem līdz 18 gadu vecumam, aizliegts apmeklēt azartspēļu klubus un piedalīties azartspēlēs. Ja azartspēļu klubu apmeklējumu iespējams kontrolēt, tad televīzijas azartspēļu skatīšanos – nē.

Mēs ceram, ka Nacionālā radio un televīzijas padome šo jautājumu izskatīs un novērsīs pastāvošās nelikumības.


Biedrības «Latvietis»
priekšsēža vietnieks

Leonards Inkins


Komentāri

Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».