Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


Biedrības «Latvietis» paziņojums
04.02.2010

2010. gada 4. februārī tika bloķēta biedrības «Latvietis» mājas lapa www.latvietis.lv.

Latvijas Republikas Datu valsts inspekcijas direktore S. Plūmiņa lika slēgt mūsu lapas darbību, jo, viņasprāt, mēs rīkojamies nelikumīgi, ievietojot norādi mūsu mājas lapā uz lapu, kurā ir izlasāmi un apskatāmi dati par tiem, kuri publiski demonstrē attieksmi pret Latviju.

Datu valsts inspekcija paskaidro: «www.latvietis.lv tika publicēti personas dati, kas tika publiskoti pārkāpjot Fizisko personas datu aizsardzības likumu.

Vārds un uzvārds arī ir personas dati. Norādīt saiti pie šiem vārdiem arī ir nelikumīgi, jo tā veido saiti uz nelikumīgi iegūtiem datiem, kas ir pretrunā ar Fizisko personu datu aizsardzības likumu. Par visu informāciju, kas atrodas noteiktajā lapā atbild biedrība "Latvija", jo tā ir viņu mājas lapa. Viņiem jāatbild par personas datu tiesiskumu neskatoties uz to, kur viņi būtu šo informāciju ieguvuši, kaut arī Internetā. Jebkuru datu apstrādei (publiskošanai, saglabšānai) ir nepieciešams tiesiskais pamats. Nav pieļaujams pārpublicēt vai veidot saiti ar nelikumīgi apstrādātiem personas datiem.»

Šāda varas rīcība apliecina, ka padomju vara deviņdesmito gadu sākumā izlaboja 1940. gadā pieļauto kļūdu. Nu viņi paņēma gan neatkarīgās Latvijas karogu, gan himnu. Un nu padomju vara, pārtapusi par Latvijas varu, nostiprina okupantu statusu un aizstāv tos no latviešiem.

Mēs saprotam, ka okupācijas varai un viņu pakalpiņiem šobrīd ir spēku pārsvars un viņu varā ir mūs represēt, bet šī norāde, kura bija mūsu mājas lapā ilgu laiku, savu jau ir darījusi.

Acīmredzot visa šī varas reakcija ir atbilde uz mūsu vēstuli.

Tikai ar mazām uzvarām panāksim lielu uzvaru.


Biedrība «Latvietis» uzskata:

Jebkuŗš, kas Latvijā publiski demonstrē PSRS un tās faktiskās mantinieces Krievijas varas un pārākuma simbolus un ar tiem dižojas, izrāda savu necieņu pret Latvijas valsti un latviešu tautu un priecājas par tās pakļaušanu. Šāda provokātīva rīcība vairs nav uzskatāma par šo personu privāto dzīvi, un tāpēc ziņām par tiem, kas demonstrātīvi izrāda necieņu pret Latvijas valsti un latviešu tautu, jākļūst sabiedrībai plaši pieejamām. Tautai jāzina savi varoņi!


Komentāri

Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Gints, Uvis
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».