Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


Par valsts valodas pārkāpumiem
16.04.2010

Latvijas Republikas
Izglītības ministrijai

Biedrības «Latvietis» rīcībā ir informācija, ka Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā tiek pārkāpts Valsts Valodas likums. Pēdējo gadu laikā ģimnāzijā iestājušies daudzi nelatvieši. Bieži vien to latviešu valodas zināšanas neatbilst mācību vielas apgūšanai latviski. Daži skolotāji, piemēram, vēstures, ar skolas vadības klusu piekrišanu šo problēmu risina, ļaujot nelatviešu skolēniem pārbaudes darbus rakstīt krieviski.

Uzskatām, ka šāda situācija ir nepieļaujama, jo Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā mācību valoda ir latviešu. Tiem, kuru latviešu valodas zināšanas ir neatbilstošas, ir iespējas mācīties skolās ar krievu mācību valodu.

Lūdzam Jūs izvērtēt un pārbaudīt šo informāciju un novērst iespējamos likumpārkāpumus.


Biedrības «Latvietis»
priekšsēža vietnieks

Leonards Inkins

Esam saņēmuši arī Izglītības ministrijas atbildi. Lai aplūkotu vēstules lappuses tuvāk, lūdzu klikšķiniet uz zemāk redzamajiem attēliem.

Cerams, ka pēc Izglītības ministrijas veiktās pārbaudes šādi pārkāpumi Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā neatkārtosies. Ja Jums ir zināmi citi līdzīgi pārkāpumi citās skolās, lūdzu informējiet mūs!

 

 


Komentāri

Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».