Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


Kārļa Rebiņa un Kārļa Apsīša-Ozoliņa piemiņai
07.07.2014

2010. gada 1. jūlijā biedrība «Latvietis» kopā ar citiem latviešu patriotiem atklāja pieminekli Kārlim Rebiņam. Nolēmām turpmāk katru gadu 1. jūlijā (Rīgas atbrīvošanas dienā) pulcēties, lai godinātu Kārli Rebiņu un Kārli Apsīti-Ozoliņu.
Arī šogad godinājām Kārli Rebiņu un Kārli Apsīti – Ozoliņu.

Kārlis Rebiņš ir kļuvis par paraugu daudziem latviešiem. Viņš bija nesavtīgs un izpalīdzīgs latvietis. To zina jebkuŗš, kas kaut reizi ticies ar viņu.
Kārlis Apsītis-Ozoliņš ir guldīts Bungu kapos Lībagu pagastā. Sakopjam kapu kopiņu un, pirms nolikt ziedus, noklausāmies stāstu par viņa dzīvi, kas noteikti varētu kalpot par iedvesmu katram patriotam.
Kārlis Apsītis-Ozoliņš Talsos izveidojis zemessargu bataljonu, bijis partijas «Tēvzemei un Brīvībai» dalībnieks. Kārlis vienmēr ir aizstāvējis latviešu intereses un viņam ir rūpējusi taisnība. Par to viņam atņemtas dienesta pakāpes, viņš izmests no zemessargiem un partijas «Tēvzemei un Brīvībai». Viņa patriotisma spilgts piemērs bijis neilgi pirms viņa nāves. Būdams smagi slims, viņš 16. martā pamanījies aizlavīties no Gaiļezera slimnīcas Onkoloģiskās nodaļas nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa.
Par spīti tam, ka viņu no zemessardzes izslēdza, viņš glabāts ar militāru godu. Kārlis Apsītis-Ozoliņš bijis arī biedrības «Latvietis» dalībnieks kopš biedrības dibināšanas.

Kārlis Rebiņš bija Latvijas patriots, viņš vienmēr cīnījās par taisnību.
Pie savas mājas Lakresčentā (ASV) viņš bija izkāris Baltijas valstu karogus un plakātus, pieprasot brīvību Latvijai, Lietuvai, Igaunijai. Viņš ienīda jebkādu kaŗu, jo domāja, ka pretrunas var nokārtot sarunu ceļā. Viņš bija pārliecināts, ka arī viens ir kaŗotājs.





Vārda dienas
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».