Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


2014. gada 13. oktobra raidījums «Būt latvietim». Izglītības politika Latvijā.
13.10.2014

Izglītības politika Latvijā. Ar ko var izskaidrot tik zemu vēlētāju aktivitāti? Kādēļ iekļaut savos sarakstos reiz jau pie varas bijušas, taču tautas uzticību neieguvušas personas? Kā vērtēt dažus visai interesantus viedokļus par vēlēšanām un kandidējošajām partijām? Cik augstu partijas prioritāšu sarakstā ievieto izglītību un kultūru? Vai vajadzētu apvienot izglītības un kultūras ministrijas? Vai 10% algas pieaugums spētu uzlabot skolotāja amata prestižu un atgriezt skolās labus, taču no skolām jau aizgājušus skolotājus? Kā izlīdzināt lielo un mazo skolu skolotāju algas un kāpēc tās tik ļoti atšķiras? Kā un vai vispār var apvienot vidusskolas ar ar arodskolām? Kā nodrošināt daudz retākas izglītības sistēmas reformas un ne tik biežu izglītības ministra maiņu?

Raidījumu vada Edgars Kramiņš, piedalās 12. Saeimā pārstāvētās, bet pie valdošās koalīcijas nepiederošo partiju pārstāvji. «Latvijas Reģionu Apvienību» pārstāv tās vadītājs Mārtiņš Bondars, «No sirds Latvijai» pārstāv 3. ģimnāzijas direktors Andris Priekulis, «Saskaņas Centru» - matemātikas un fizikas skolotājs, vairāku vidusskolu direktors Oļegs Hļebņikovs.







Raidījumu iespējams noklausīties šeit:

Ir iespējams lejuplādēt arī MP3 datni, nospiežot šeit.


Komentāri

Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Alīna, Rūsiņš, Sandris
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».